_HSP3218

Sem Nina Medved, aromaterapevtka, botanična parfumerka in formulatorka naravne kozmetike. Sem mama trem otrokom in velika ljubiteljica potovanj, glasbe, plesa in narave.

Eterična olja sem odkrila pred dvajsetimi leti, med svojim bivanjem v New Yorku. Stres velemesta je podkrepil že tako razburkana čustva v meni, kar se je poznalo tudi na moji koži - imela sem težjo obliko aken, zaradi česar sem jemala najmočnejše antibiotike.

Ko sem začela uporabljati eterična olja in izdelovati svoje prve parfume, sem ugotovila, da se je moje počutje bistveno izboljšalo, prav tako so sčasoma izginile kožne težave. Odkrila sem močno povezavo med vonjem, psiho in kožo ter spoznala moč vonja kot podporo pri osebni rasti in zdravljenju tako fizičnih kot psihičnih težav.

Pred desetimi leti sem ustanovila Magnolijo, šolo za aromaterapijo in parfumeristiko. Skozi svojo aromaterapevtsko prakso in vodenje izobraževanj sem razvila holistični pristop k posamezniku. Kreacija vonjev in raziskovanje vpliva vonja na psiho so bili moja strast od samih začetkov.

Svoja znanja in izkušnje, ki temeljijo na dvajsetletnem raziskovanju aromaterapije, parfumeristike in naravne kozmetike, združujem v izdelkih Makosh.

_HSP2780

ZAKAJ MAKOSH?

A veš, kaj je moja strastno goreča želja? Moj "zakaj", zaradi katerega sem se podala v kreacijo linije?

Rada bi, da bi se vse ženske odlično počutile v svoji koži. Da bi prenehale slediti zapovedim modne in kozmetične industrije, ki jih nagovarjajo k perfekciji. Da bi prenehale poslušati druge, ki jim zapovedujejo, kakšne bi morale biti. Da bi zaživele svoje življenje v polnosti ... Kajti popolnost - ne samo, da ne obstaja - temveč je tudi "passe"!

Zato te vabim, da poiščeš unikatno lepoto v svoji avtentičnosti. Da proslaviš svoje napake, ki so v resnici tvoja prednost.

Kot majhna deklica sem opazovala svojo babico, svojo mami in druge ženske v mojem življenju. Ni mi bilo jasno, zakaj vztrajajo v življenju, ki jih ne izpolnjuje. Bile so čudovite, talentirane ... vendar niso imele poguma, da bi sledile svojim sanjam ... Stara sem bila pet let, ko sem se odločila, da ne bom šla po njihovi poti  ...

Če rabiš malce spodbude pri udejanjanju avtentičnosti in kreiranju življenja, kot si ga sama želiš, sem tu, zate. Delček podpore boš našla v izdelkih Makosh in v ritualih, s katerimi so opremljeni.

SKRBIMO ZA CIKEL OBNOVLJIVOSTI VIROV

Verjamem, da ima vsakdo od nas dolžnost, da prispeva k zdravju našega planeta. Zato je vsak korak v krogu obnovljivosti, tako pri izbiri sestavin kot pri izbiri embalaže kolekcije Makosh skrbno premišljen.

  • Vsi izdelki so 100 % naravni, če je le mogoče, sem izbrala ekološke sestavine - v "dišavah z namero" je teh več kot 99 %.
  • Obnovljivost virov je predpogoj, da sestavino vključimo v naše izdelke.
  • Formule so popolnoma transparentne, saj nimamo česa skrivati - dišave so izdelane iz 100 % naravnih eteričnih olj, absolutov in CO2 izvlečkov najvišje kakovosti. Vse sestavine so navedene na spletni strani ali na embalaži (pri nekaterih izdelkih smo imeli prostorsko stisko, zato te prosim, da INCI preveriš na spletni strani).
  • Embalaža je iz kvalitetnega vijoličnega stekla Miron in je popolnoma razgradljiva. Zunanja embalaža je iz FSC certificiranega papirja, delno recikliranega, s konopljinimi vlakni.
  • Pri nabavi sestavin smo osredotočeni na evropski prostor, uporabljamo lokalne storitve in če je le mogoče, vključimo sestavine lokalnega izvora.
_HSP3053
_HSP3246

Makosh, znana kot Mokoš/Makoš je slovanska boginja plodnosti, zaščitnica žensk in materinstva.

"Lepota je v preprostosti narave. Z izdelki Makosh želimo spodbuditi povezanost z naravo in ustvariti avtentično izkušnjo narave. Filozofija Makosh je zelo preprosta: bodi prijazna do sebe, do drugih in do narave."

Scroll to Top